top of page

MEDİPROF Deprem Sonrası Durum Raporu'nu Yayınladı

Güncelleme tarihi: 11 Ağu 2023

6 Şubat 2023 Tarihinde gerçekleşen ve Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Ekinözü ilçeleri olan ve sırasıyla 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler hepimizi derinden yaraladı. Bu depremlerden bölgedeki Sağlık Kurumlarımız ve Eczanelerimiz de ciddi hasarlar aldı.

Bu süreçte bölgedeki Eczacılar ve Kurum Çalışanlarını, bu zor günlerinde yalnız bırakmamak ve hatırlarını sormak adına Triton Bilişim olarak telefonla aradık. Yetkililerin çalıştıkları kurumları ve bölgeleri ile ilgili değerlendirmelerini aldık. Yapılan Çalışma Mediprof Ekibi Tarafından Rapor haline getirildi.


Adana Deprem Sonrası Durum Raporu


Adana İlinde aranan kurum sayısı 1.127'dir. Bu kurumlardan 250'sine erişim sağlanamamıştır, 877 kurum faaliyetlerine devam etmektedir. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.




Adıyaman Deprem Sonrası Durum Raporu


Adıyaman İlinde aranan kurum sayısı 255'dir. Gölbaşı, Çelikhan, Merkez, Tut, Besni ilçelerinde ulaşılamayan kurumlar mevcut. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Diyarbakır Deprem Sonrası Durum Raporu


Diyarbakır İlinde aranan kurum sayısı 630'dur. Kullanılamayan, yıkılan, hasar gören binalar mevcut. Bazı ilçeler az hasarlı olduğu için hizmete devam etmektedir fakat ağır hasarlı ilçelerde hala tam anlamıyla netleşen bir durum söz konusu değil. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Elazığ Deprem Sonrası Durum Raporu


Elazığ İlinde aranan kurum sayısı 255'dir. Depremden etkilenen diğer illere göre depremden daha az etkilenmiştir. Elazığ’da bulunan sağlık kurumları genel olarak hizmetlerine devam etmektedir. 3 eczane hasarlı olduğu için faaliyetine farklı bir adreste devam etmektedir. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Gaziantep Deprem Sonrası Durum Raporu


Gaziantep İlinde aranan kurum sayısı 867'dir. Depremde ağır hasar almış şehirlerimizden biridir. Ulaşılamayan çok sayıda kurum bulunmaktadır. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Hatay Deprem Sonrası Durum Raporu


Hatay İlinde aranan kurum sayısı 846'dır. Depremden en çok etkilenen şehirlerimizdendir. Hatay’da kurumlar genel olarak hizmete devam edememektedir. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Kahramanmaraş Deprem Sonrası Durum Raporu


Kahramanmaraş İlinde aranan kurum sayısı 483'dür. Depremden en çok etkilenen şehirlerden biri Kahramanmaraş, birçok ilçede sayısız bina yıkılmış durumda. Alt yapı sorunu olduğundan birçok kuruma ulaşılamadı. Ulaşılan kurumlarda hasar kontrol işlemlerinin yapıldığı bilgisi alındı. Ancak doktorlar da depremden etkilendikleri için ASM ve hastanelerde tam kapasite çalışmadığı, nöbetleşerek ya da esnek çalışma saatleriyle görev yaptıkları bilgisi alınmıştır. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Kilis Deprem Sonrası Durum Raporu


Kilis İlinde aranan kurum sayısı 73'dür. Aranan tüm kurumlar hizmet vermeye devam etmektedir. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.






Malatya Deprem Sonrası Durum Raporu


Malatya İlinde aranan kurum sayısı 385'dir. Ulaşılamayan bir çok kurum bulunmaktadır. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Osmaniye Deprem Sonrası Durum Raporu


Osmaniye İlinde aranan kurum sayısı 286'dır. Sağlık kurumları genel olarak hizmetlerine aktif olarak devam etmektedir. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.





Şanlıurfa Deprem Sonrası Durum Raporu


Şanlıurfa İlinde aranan kurum sayısı 772'dir. Sağlık kurumları genel olarak hizmetlerine aktif olarak devam etmektedir. Raporun bütününe aşağıdaki butonu kullanarak ulaşabilirsiniz.



34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page